Instituut voor Spirituele Hypnose
Martijn Regelink
12/04/2023
5 min
0

Zelfheling; de basis van leven

12/04/2023
5 min
0

Zelfheling; de basis van leven

Het feit dat ik nu een blog aan het schrijven ben over het onderwerp zelfheling roept bij mij soms nog steeds een gevoel van ongeloof, en ook trots, op. 

Het is bijzonder om regelmatig even een blik naar achteren te werpen en te kijken waar je vandaan komt. Vaak doen we namelijk het tegenovergestelde. We kijken dan naar voren, zien daar een soort van idealistisch 'ik' figuur en krijgen vervolgens gevoelens van teleurstelling en wellicht zelfs het bij velen welbekende niet goed genoeg zijn. 

Vele leermeesters

Wanneer ik dan mijn pad bekijk dan is dat er één van vele jaren en daarbinnen zijn er velen geweest die van grote invloed zijn geweest op mijn proces. In de eerste plaats natuurlijk de mensen direct om mijn heen die als spiegel dienden om naar binnen te kunnen kijken. Alleen deed ik dat niet altijd, soms met frustratie en onmacht tot gevolg. Blijkbaar waren de omstandigheden niet juist of de pijn te groot om te kunnen transformeren. Elke leermeester heeft en houd zijn eigen rol in mijn proces, en nog steeds. Er komen met grote regelmaat nieuwe leermeesters bij die me weer een stap verder brengen op mijn pad. Dat wil ook zeggen dat de bestaande of oude leermeesters daarbij nog steeds van waarde blijven, alleen op dat moment heb je blijkbaar even wat anders nodig. 

Wanneer ik terugkijk dan zie ik dat mijn pad van NLP naar Hypnotherapie en het Sjamanisme me vooral veel technieken en kennis gebracht heeft. Binnen het Sjamanisme heb ik echter mijn echte eigen persoonlijke doorbraak gehad in heling. Het waren dan ook de omstandigheden, het veld, de groep en de methodiek die er samen voor zorgden dat ik ben gaan voelen. Daarvoor was ik echt nog een wandelend hoofd. 

Toch merkte ik dat ik nog steeds niet datgene had geleerd wat ik zelf, zonder hulp van anderen kon toepassen, als een way of life. Alhoewel het sjamanisme dat zeker wel in zich heeft had ik daar toch altijd weer iemand voor nodig die me hielp of zo.

De oudheid  

De oudheid en vooral minder beschreven geschiedenis van de aarde heeft me altijd getrokken. Toen ik begin twintig was keek ik al met grote regelmaat documentaires op Youtube, over oude beschavingen en bouwwerken, de tijd van het oude Egypte, de Inca's, Maya's, Azteken en nog veel meer. Het verbaasde me dat ik daar op school nooit wat over geleerd had. Inmiddels weet ik dat de geschiedenis is geschreven door de overwinnaars en geloof ik dat we meer niet weten dan wel weten over onze geschiedenis als mens hier op aarde. 

Al deze oude beschavingen hadden één ding gemeen met elkaar: ze hadden allemaal hun eigen methodieken om in contact te komen met de goden. Deze beschavingen hadden een enorme brede en grote kijk en kennis van het heelal met hun sterren. In de hiërogliefen en kleitabletten staan vele beschrijven van interacties tussen de mens en de goden alsook de correlatie die het met bepaalde sterrenstelsels heeft. Zo is er een redelijk breed geaccepteerde theorie dat er in de basis 12 sterrenstelsels zijn van waaruit wij als mens onze oorsprong hebben. Deze hebben een link met de 12 Zodiac sterrenbeelden. Sirius, Arcturus en de Pleiaden zijn de meeste bekende onder deze sterrenrassen. Kijk alleen naar de verschillende soorten mensen, hun uiterlijk en gewoonten en dan is het soort van logisch toch? Wanneer ik naar mijn partner Monique kijk dan is het voor mij direct duidelijk dat ze van de Pleiaden af komt (lang gezicht, kleine oren, kleine mond, langere nek en slank lichaam). Ook de wijze waarop zij kennis en inzichten letterlijk download uit het veld en deze integreert is gewoon 'buitenaards'. In mijn optiek geeft dit enkel weer hoe sterke verbinding iemand heeft met zijn/haar roots en hoeveel innerlijk bewustzijnswerk er in vele reïncarnaties al gedaan is.

Het lijkt erop dat er veel kennis vanuit al die sterrenrassen over is gedragen op verschillende oude beschavingen die zich op aarde hebben gevestigd. Er is zoveel over bekend en geschreven dat ik het in ieder geval niet kan ontkennen. Nu is het ook zo dat ik er echt geïnteresseerd in ben. Ik zie dit als de drive vanuit mijn ziel om het reeds bekende te her-inneren. 

Een mooi artikel hierover vind je hier

God, Source of de Bron

In alle spirituele richtingen wordt er gewerkt met het uitgangsprincipe dat er een bron of kracht is die alles creëert. Leg alle religies maar ééns naast elkaar. Echter veel van deze religies of richtingen zoeken die kracht buiten zichzelf. Zien het als een buiten de mens staande energie of bron. Allan Watts is een Britse filosoof, antropoloog, theoloog die hier heel veel onderzoek naar gedaan heeft en mooi omschrijft dat wij zelf die bron zijn. Er staan heel veel mooie korte films van hem op Youtube. Ook de Nederlander Marcel Messing weet hier ongelooflijk veel over te vertellen. 

Binnen het sjamanisme heb ik dat ook geleerd. Dat Spirit in alles zit, elk mens, elke plant, elk dier, elke steen, alle materie. Alles heeft bewustzijn. Via Monique is het werk van Altazar Rossiter is op mijn pad gekomen en zijn methodiek gaat uit van het principe dat wij allemaal, zoals hij letterlijk zegt 'a fractal of source' zijn.   

Zelfheling

 Vanuit het sjamanisme ben ik bekend geraakt met rituelen. Dit zijn handelingen die je uitvoert vanuit een bepaalde intentie. Misschien heeft iemand je wel eens de tip gegeven: 'schrijf een brief en zet daar alles in wat je dwars zit rondom een situatie of persoon en verbrand het daarna'. Dit is in feite een ritueel waarin je de intentie zet om iets wat je raakt, dwars zit kwijt te raken. Vuur is één van de zogenaamde 'elementen' van waaruit alles bestaat en heeft een enorm transformerende energie in zich. Mits... je werkt met een krachtige intentie. 

Hierin zit meteen één van de belangrijkste onderdelen van zelfheling: de kracht van een intentie.

Een ander element is de kracht van het uitgesproken woord. Een prachtig blog hierover met een verwijzing naar een boek van Gregg Braden, een man die ik al ruim 20 jaar volg vind je hier. Hij heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de overeenkomsten tussen de verschillende beschavingen in taal en het uitgesproken woord, alsook de oorsprong van taal. Alhoewel de Bron of Source alle talen kent zijn er toch bepaalde woorden en klanken die een sterk helend effect hebben. Het uitspreken van een intentie via taal is dan ook één van de krachtigste manieren om een ingang te vinden naar de oorsprong van een probleem. 

Het volgende element in de meest krachtige vorm van zelfheling die ik zelf tot op heden heb ervaren is lichaamsbewustzijn. Zeker omdat ik dit tot voor mijn 35e levensjaar nauwelijks heb gehad vereist dit voor mij best oefening. Lichaamsbewust zijn in de combinatie met een krachtige uitgesproken intentie is dan ook de basis van heling. 

Het laatste element is het energieveld. Ook binnen het sjamanisme heb ik voor het eerst echt ervaren hoe krachtig het is wanneer je samen met anderen een veld van energie vormt waarbinnen je met zijn allen naar binnen gaat. Wanneer je je met grote regelmaat in zo'n veld begeeft en daarbinnen transformatie ervaart wordt je eigen veld ook steeds sterker wat je in staat stelt ook zelf, buiten dat groepsveld om in je eigen veld te kunnen transformeren.  

Ten tijde van het schrijven van dit blog ervaar ik nu zo'n ruim 9 maanden de kracht van deze zelfhelingsmethode op wekelijkse basis. Kleine maar ook grote stukken passeren de revue en het heet ervoor gezorgd dat ik me steeds vrijer, gelukkiger en liefdevoller voel. Het maakt dat ik stabieler sta in het leven en steeds meer vanuit flow en passie handel, vertrouwen heb in alles wat op mijn pad komt. 

Het heeft een ongelooflijke waarde in mijn levensgeluk en ben enorm dankbaar dat ik dit mag ervaren en ik gun dit iedereen. 

Ik ben intens dankbaar dat ik dit, samen met Monique mag verspreiden. 

Liefs,

Martijn

Reacties