Instituut voor Spirituele Hypnose
Monique
11/15/2023
2 min
0

Splijtbeleid

11/15/2023
2 min
0

Zelfbewustzijn vraagt om je eigen waarheid te durven spreken. Je eigen koers te durven varen. Niet vanuit egocentrisme (alhoewel mensen om je heen het zo wel kunnen zien omdat je hun stukken spiegelt) maar omdat je je verbindt met je eigen unieke pad en dat wat je te doen hebt hier op aarde, voor jezelf en voor anderen. 

Toch wordt ons zelfbewustzijn van jongs af aan de kop in gedrukt. Wie niet binnen de lijntjes tekent, past niet in het school- en opvoedsysteem. Wil trouwens niet zeggen dat er geen grenzen nodig zijn. Maar vaak worden die grenzen gesteld door volwassenen die op hun beurt ook zijn beschadigd en dus grenzen stellen vanuit angst en niet vanuit liefde.  

Op een dieper niveau zitten er prorgramma's in de mens die dat splijtbeleid oppakken. Met name angst is een fantastische emotie om ons uit onze unieke connectie en in hypnose te houden. De hypnose waar ze (dit kan iedereen zijn) ons in willen hebben is dat we onze eigen connectie met onze innerlijke waarheid niet volledig ervaren en daarop handelen. En elke keer wanneer wij vanuit angst onze waarheid niet durven te spreken gaan we mee in de hypnose van de ander. En zolang we dat blijven doen zal die energie stand blijven houden. De enige weg is dan naar binnen en jezelf de vraag stellen, wat in mij zorgt ervoor dat... (en omschrijf dan dat wat je ervaart, ziet, voelt, hoort...) en laat me maar zien wat hieraan ten grondslag ligt. 

Elke keer als wij iets pijnlijks (traumatisch) ondervinden, stopt er letterlijk een deel in ons met groeien. Bovendien ontstaat er een beschermer (want hell no, deze pijn willen we niet nog een keer voelen!) Het resultaat is dat er allerlei delen in ons zitten die vanuit angst de wereld tegemoet treden. En daarmee wordt onze buitenwereld een afspiegeling van onze binnenwereld, wat voor nog meer trauma en stress zorgt.  

Het zou kunnen helpen om eens voor jezelf na te gaan op welke momenten je reactief reageert.  

Enkele voorbeelden:

  • Iemand zegt nee en jij ervaart dit als een persoonlijke afwijzing. 
  • Je loopt problemen uit de weg door te hopen dat ze vanzelf overgaan. 
  • Je kunt een compliment niet ontvangen en zwakt het af. 
  • Je hebt aandacht nodig. 
  • Je verdraait feiten omdat je je schaamt. 
  • Je bent bang voor wat anderen van je denken. 

 

Iedereen heeft natuurlijk wel ergens emotionele wonden en het is niet raar als je je in een of meerdere bovenstaande voorbeelden herkent. Maar het goede is dat we ons in deze tijd niet meer hoeven te laten leiden (lijden) door deze pijndelen.  "Wanneer je niet blijft doorvoelen wat jouw waarheid is dan wordt dat je doodvonnis"


Het is elke keer weer voelen en doorvoelen. Daarom is tijd nemen voor jezelf ook zo belangrijk. Blijf je niet doorvoelen dan wordt dat je doodvonnis. Ja, figuurlijk natuurlijk. Het is beeldspraak. Je gaat niet echt dood maar soort van op een andere manier. Je word dan het marionettepoppetje van anderen. 

Tijdens de Masterclass Emotional release gaan we in een groep door deze pijnstukken heen. Op een zachte manier, de methodiek zorgt ervoor dat je datgene krijgt wat voor jou optimaal is. We werken met een protocol (gesproken intenties) dat je middels audio ook mee naar huis krijgt, zodat je daarna zelf ook aan de slag kan gaan met eventuele andere pijndelen.

Zo stappen we beetje bij beetje uit de matrix en in onze eigen waarheid.

Durf jij in je waarheid te blijven staan?

Wij, Martijn en Monique zijn beide hierin zeker nog lerende. Stap voor stap ervaren we dat we hierin sterker staan omdat we laag voor laag alles wat er tussen ons en het volledig in onze waarheid staan in staat transformeren via een Emotional release. Het is eigenlijk een way of life geworden. En het is het dubbel en dwars waard!

Reacties